Secondary Mariko-Naber v2

10 tips voor webwinkeliers om je omzet tijdens de feestdagen te boosten!

woensdag 18 oktober 2017

Mariko Naber doet waar ze van houdt, en dat doet ze goed. Samen met haar grote liefde Mark runt ze al 21 jaar Loaded Ink: een branding ontwerpbureau. Na tien jaar lang haar eigen succesvolle webshop Applepiepieces te hebben gerund, wil ze haar kennis en ervaring met anderen delen. Dat doet ze op haar platform Sell Your Stuff Online. In dit blog vertelt ze hoe ze duizend nieuwe volgers in één maand kreeg, én deelt ze haar gouden tips voor meer omzet tijdens de feestdagen!

Mariko, vertel: wie ben je en wat doe je? 21 jaar geleden ben ik samen met Mark Loaded Ink begonnen. We geven een gezicht aan een onderneming, product of persoon. Mark is echt een ontwerper en ik ben meer van de functionaliteit en de marketing. We vullen elkaar goed aan. Na tien jaar merkte ik dat ik niet creatief meer was. Ik liep alleen nog maar achter klanten aan. Toen ben ik mijn eigen webshop Applepiepieces begonnen. Dat groeide met 20% per jaar. We konden er prima van leven. Ik kreeg ontzettend vaak de vraag van anderen hoe ik dat deed, en toen dacht ik: ik heb alles bijgehouden dus ik ga een boek schrijven. In 2014 kwam het Sell Your Stuff Online werkboek uit. Dit jaar heb ik een punt gezet achter Applepiepieces omdat Sell Your Stuff Online steeds harder groeit.

Featured Mariko-Naber Foto: SellYourStuffOnline.nl

Waar gaat je boek over? Het is echt een werkboek geworden. Ik heb alles nauwkeurig bijgehouden van mijn Applepiepieces-avontuur. Als je een eigen webshop wil beginnen kun je vanaf hoofdstuk één tot en met het laatste hoofdstuk alles opbouwen. Soms blader ik het boek door en dan denk ik: goh, da’s handig. Ik kan er zelf ook nog wat uithalen. Aan de hand van het boek kreeg ik veel vragen van mensen. Ik geef ook online cursussen. Hierbij ga ik dieper in op de onderwerpen uit het boek waar nog vragen over zijn. Mijn eerste cursus was de ‘1000+ Insta doelgroep volgers formule’. Je Instagramaccount laten groeien met échte doelgroepvolgers. Ik had binnen een maand duizend nieuwe volgers. Daar kwam superveel werk uit. Dus toen dacht ik: ik heb iets goed gedaan, ik moet hier een cursus voor maken.

Ok, kom maar op: wat zijn je tien gouden tips voor webwinkeliers die hun omzet tijdens de feestdagen een boost willen geven?

  1. Deel ruim van tevoren relevante categorieën in (Sint, Kerst, Nieuwjaar, Sale) -

Subcategorieën zijn ontzettend relevant omdat je klanten hierop zoeken. Ze zijn bijvoorbeeld op zoek naar Sinterklaascadeautjes. Het is handig voor je klanten, maar ook voor je Google ranking. Als je de juiste zoekwoorden verwerkt in de omschrijving, kom je eerder omhoog in de zoekresultaten. 2. Maak een marketingkalender - Plan vanaf nu tot en met januari in wat je per dag gaat doen. Plan je nieuwsbrief in, wanneer welke blog eruit gaat en wat je met je social media doet. Zo zie je ook meteen welke speciale dagen eraan komen, zoals Black Friday en warmetruiendag. 3. Plan je social media in, met Buffer bijvoorbeeld - Ga er iedere maandagochtend voor zitten en plan al je social media van de week in. Zo zit je nooit zonder content en het scheelt een hoop stress in de drukke maanden. 4. Decoreer je webwinkel, maak het fun to shop - Veel mensen vergeten dat het ook leuk moet zijn om te shoppen met deze dagen. Decoreer je website en zorg dat het er leuk uitziet. 5. Zorg voor een speciale infopagina - Zet hier alles op: verzenddata, uiterlijke besteldata, waar eventueel kan worden afgehaald, links naar de speciale categorieën, tips en adviezen en je contactgegevens. 6. Bied tijdelijk een (gratis) inpakservice - Maar maak het jezelf niet te moeilijk. Denk bij verpakkingen aan handige striplock foliezakjes en mooie sluitstickers die je laat bedrukken met je eigen branding. Wat wij ook deden was kerstkaarten laten drukken met een leuke korting erop voor bestellingen met nieuwjaar. 7. Must-have: speciale cadeaubonnen (voor last-minute acties) - Maak ook hier een feestje van met een cadeauverpakking en een extraatje zodat het er leuk uitziet onder de boom of in de zak. 8. Genoeg voorraad - Je wil niet al door de voorraad heen zijn voor de grote drukte, dus sla genoeg voorraad in. Als je toch teveel ingekocht hebt is daar januari: SALE! 9. Zet e-mail templates klaar - Automatiseer de routinetaken. Maak bijvoorbeeld een database aan met kant-en-klare antwoorden. Kijk hier eens voor inspiratie. 10. Zet de ‘gouden advent formule’ in - Tel wekelijks af naar Kerst met een leuke aanbieding, winactie of tip. Zo maak je aantrekkelijke content en heb je je klant ook echt wat te bieden.

Extra tip: Denk verder dan december. Hoe wil je dat 2018 wordt? Maak alvast een salesplan voor januari. Stel je doel, plan, bereik en herhaal.

Blog Mariko-Naber v2

Om nog even terug te komen op Instagram. Hoe heb je dat aangepakt, duizend nieuwe volgers in een maand? Op een duurzame manier. Als je op Instagram goede volgers wil hebben waar je ook echt wat aan hebt, heb je interactie nodig. Je moet er moeite in steken. Op zo’n manier dat je ze niet spamt. Je moet weten waar je nieuwe volgers vindt en hoe je ze benadert. Maar ook hoe je je Instagramaccount zakelijk inricht. Daar ga ik met mijn cursus dieper op in.

Jij kunt winnen!

Als je nog geen webshop hebt of wilde beginnen, dan wil je het wel nadat je met Mariko gesproken hebt. Ben jij ook zo enthousiast geworden en wil je graag een online cursus van Sell Your Stuff Online volgen? Maak kans op één van deze online cursussen: ‘Maak je nieuwsbrief succesvol’ t.w.v. €450,- of de ‘Insta doelgroep volgers formule’ t.w.v. €175,-. Laat in een reactie op Facebook weten dat je mee te doet! Met de winnaars wordt persoonlijk contact opgenomen. Deze actie is geldig t/m 20-11-2017.


  1. #Interview
  2. #Webshops
  3. #Feestdagen
  4. #Expert aan het woord

Moniek van Bussel

Moniek is copywriter. Ze schrijft de sterren van de hemel, de rook uit het toetsenbord en houdt van cheeseburgers zonder burger.

Lees meer van Moniek van Bussel

Nieuwsbrief
Blijf op de hoogte en schrijf je in voor onze nieuwsbrief.