blog-cover-hoofdsponsor-go-ahead-eagles

Word jij voor één dag hoofdsponsor van Go Ahead Eagles?

dinsdag 13 september 2016

In de winter van 2010 maakte ik kennis met Erik Stormink. Mijn vrouw en ik verhuisden medio 2011 en we waren op zoek naar een keukenstudio om onze nieuwe keuken te ontwerpen en te leveren. Bij Stormink Keukens kwamen we direct met Erik in gesprek, een keukenprofessional die samen met zijn vrouw een prachtige zaak runt. De keuken siert nu, behalve ons huis, nog steeds de folder en de website van Stormink. Ook is door de jaren heen ons contact steeds gebleven.

We kwamen elkaar bij Go Ahead Eagles tegen. En omdat Erik, net als ik, bij vele initiatieven betrokken is, zagen we elkaar met enige regelmaat. Groot was de schok toen we begin dit jaar vernamen dat Erik getroffen was door de dodelijke spierziekte ALS. Tot dan toe een ziekte die ik enkel van de indringende reclame van Fernando Ricksen kende. We hebben Erik en familie toen een briefje gestuurd om hen te laten weten dat we aan ze denken.

Grootse inspanning

Op 19 maart van dit jaar, bij het jaarlijkse gala ten behoeve van Go Ahead Eagles kondigde Eduard Wolf, vriend en toeverlaat van Erik en de familie aan dat hij, met enkele vrienden, een benefietwedstrijd ten behoeve van de Stichting Eagles Against ALS organiseerde. Deze oproep greep me direct en ik liet die avond Eduard en Erik weten dat wij met Drukwerkdeal.nl een grootse inspanning zouden leveren om deze dag tot een succes te maken.

Benefietdag

De benefietdag heeft afgelopen 4 september plaatsgevonden en was een doorslaand succes. Meer dan 5000 bezoekers zagen onder meer een prachtige all-star wedstrijd met Ruud van Nistelrooy, Arthur Numan en Pierre van Hooijdonk. Onze inspanning zag niet alleen toe op een materiële bijdrage. We hielpen de organisatie ook bij de promotie van het event, en er waren vele collega’s die als vrijwilliger hun steentje hebben bijgedragen.

blog-Visuals-hoofdsponsor-go-ahead-eagles

Veiling

Rond die tijd bezocht Erik met Eduard ons kantoor om te vertellen over ALS. In een indrukwekkende en emotionele bijeenkomst met alle personeelsleden stonden we met elkaar even stil bij het noodlot dat Erik getroffen heeft. Dat het veel teweeg bracht bleek uit de acties en reacties direct na de bijeenkomst!

Zo ontstond het idee om, als shirtsponsor van Go Ahead Eagles, ons complete sponsorpakket te veilen voor één dag: de dag van de thuiswedstrijd tegen Feyenoord op 6 november. Dat betekent: de borstpositie op het shirt, zeven minuten LED-boarding en de backdrop die tijdens de spelersinterviews in beeld is. De opbrengst van de veiling komt ten goede aan Stichting Go Ahead Eagles Against ALS.

Mediawaarde

Ruud van der Knaap van Triple Double sportmarketing zegt over dit pakket:

“Ik schat de mediawaarde van dit pakket op ruim € 50,000. De topwedstrijd tegen Feyenoord levert jouw merk veel zichtbaarheid op bij onder andere FOX Sports, Studio Sport, in landelijke en regionale dagbladen en op alle voetbalwebsites.”

Ik hoop vurig dat we Erik en zijn vrouw en twee zonen niet alleen laten zien dat we aan ze denken, maar ook een gigantisch bedrag gaan inzamelen in de strijd tegen ALS. Strijd jij mee?


  1. #Go Ahead Eagles
  2. #ALS
  3. #Veiling

Haico Meijerink

CEO bij Printdeal en Algemeen directeur bij Drukwerkdeal.nl en Printdeal.be. Wegbereider van nature, maar fietst in het weekend regelmatig de klinkers uit de straat.

Lees meer van Haico Meijerink

Nieuwsbrief
Blijf op de hoogte en schrijf je in voor onze nieuwsbrief.