fit20-secondary

Lisette van fit20 over ondernemen tijdens corona: “Vooruitkijken, niet meer achteruit!”

vrijdag 25 september 2020

Klanten, gasten en leden veilig en verantwoord de dienstverlening geven waar ze aan gewend zijn: dat is sinds maart voor heel wat ondernemers een flinke uitdaging. Vooral de horeca en sportscholen hebben er een zware kluif aan. We spraken af met Lisette Vos van gezondheidsconcept fit20 om haar te vragen: hoe laat jij je leden weer veilig bij je sporten?

In twintig minuten per week fit en gezond. Zonder zweten (vanwege de extra frisse airco), met resultaat binnen drie maanden dankzij high intensity training. Dat is de belofte van fit20. Maar, noem het geen sportschool. “We geven gezondheidstraining onder begeleiding van een personal coach. Eigenlijk een verlengstuk van fysiotherapeuten”, vertelt Lisette. Zij runt een fit20-vestiging in het centrum van Dalfsen en vertelt hoe haar leden veilig bij fit20 kunnen sporten in deze bijzondere tijden.
fit20 featured-1

Hoe heb jij de afgelopen periode beleefd?

“Kijk, fit20 is geen sportschool. We geven gezondheidstrainingen. We zijn kleinschalig, hier met hooguit drie mensen. Je zit hier nooit aan het maximale aantal personen en de anderhalve meter afstand kun je altijd waarborgen. Omdat je er niet bovenop hoeft te zitten. Eigenlijk hadden we dat altijd al. Toch werden we al snel gebombardeerd tot sportschool. Wat we eigenlijk niet zijn, omdat we een verlengstuk van fysiotherapeuten zijn. Dat we daardoor toch dicht moesten, was echt wel even zuur. Ook voor je leden natuurlijk. Toen we wisten dat we op 1 juli weer open konden, zetten we daar de zinnen ook op. Vooruitkijken, niet meer achteruit!”

Heb je nog extra dingen gedaan om in contact te blijven met je leden in de tijd dat je dicht was?

“We hebben sowieso alle leden gebeld. En binnen twee dagen na een persconferentie, stuurden we een mail om ze op hoogte te houden. Ik heb kaartjes in de brievenbus gegooid. En met de ouderen hadden we extra contact. Je merkt dat het heel belangrijk is om contact te houden. En andersom vroegen onze leden ook vaak, ‘Hoe gaat het nou met jou?’”

Sinds 1 juli mag je weer open. Welke voorzorgsmaatregelen heb je genomen om dat veilig te laten verlopen?

fit20 featured-2 “Ten eerste hebben we vloerstickers geplakt. Alle leden reageerden daar heel positief op. Ze vinden het duidelijk en strak, professioneel. Met de vloerstickers weten de leden precies hoe ze moeten rouleren. We hebben trainersplekken aangegeven en wachtplekken aangegeven. En natuurlijk anderhalvemeterstickers. Nu weet iedereen precies waar hij of zij staat en naartoe moet.”

Doe je nu dingen die je ook in de toekomst blijft doen?

“Het regelmatig desinfecteren sowieso. En afstand houden. Het is natuurlijk niet altijd safe om bovenop elkaar te zitten. Hoewel het wel jammer is dat je iemand nu even niet in de goede houding kunt kneden.” fit20 featured-3

En hoe ervaren je leden dat?

“Ze vinden het hier juist fijner dan ergens anders. Vanwege de netheid, schoonheid, de kleinschaligheid. Dat is echt wel waar mensen naar op zoek zijn. En dat je hier niet hoeft te douchen vinden mensen ook erg prettig.” fit20 featured-4

Heb je al wat leden gehad die van hun coronakilo’s af willen?

“Ja, haha! Toch veel thuis zitten, weinig beweging. High intensity training helpt daarbij. Doordat je meer spierkracht krijgt, gaat de stofwisseling sneller.”


  1. #Interview
  2. #Stickers
  3. #Vloerstickers
  4. #Coronacommunicatie

Jan Jaap Holdijk

Knalt dagelijks keiharde copy uit zijn toetsenbord. Produceert rotsvaste content. En creëert concepten die grijpen, voor Drukwerkdeal.nl.

Lees meer van Jan Jaap Holdijk

Nieuwsbrief
Blijf op de hoogte en schrijf je in voor onze nieuwsbrief.