Fundustry-Secondary2

Gastblog: 5 tips voor een origineel bedrijfsuitje

donderdag 16 november 2017

Help! Je mag hét bedrijfsuitje organiseren. Leuk. Maar ook een hele verantwoordelijkheid. Want dit moet wel het meest geslaagde uitje ooit worden natuurlijk. Bij Fundustry weten we daar wel raad mee! We geven je graag een aantal tips. Lees snel verder.

Tip #1: Bedenk een activiteit die past bij de groep

Gaan jullie onderling de samenwerking eens flink op de proef stellen in een Escape Room of lekker actief klauteren in een Klimpark? Avontuurlijk Offroad rijden, even helemaal los op een paintball baan, of elkaar goed voor de gek houden met het Vind de mol spel? Er zijn zat leuke activiteiten te bedenken. Maar het is altijd lastig iedereen tevreden te stellen. Kijk naar een activiteit die het beste past bij het merendeel van de groep.

Fundustry-blog2

Tip #2: vraag je collega’s

Maar hoe bepaal je nou die activiteit? Geef je collega’s een stem in het hele proces. Grote kans dat de dag dan nóg leuker wordt, omdat iedereen mee heeft mogen denken. De dag sluit dan tenslotte beter aan op de wensen van iedereen.

  • Inventariseer waar de interesses van je collega’s liggen. Willen ze actie, ‘mogen’ ze vies worden, willen ze puzzelen en raadsels oplossen of is borrelen het belangrijkste element?
  • Denk ook aan praktische zaken zoals dieetwensen, vervoer, lichamelijke beperkingen, het vaststellen van een datum, etc.

Er bestaan tegenwoordig heel veel leuke apps en online tools waar je korte vragenlijstjes mee kunt versturen. Speciaal voor het organiseren van dit soort events. Wil je dit niet, dan kan je natuurlijk ook een intranet of stemfunctie in het e-mailsysteem gebruiken. Tip: leg ze wel een keuze voor, dat is altijd makkelijker dan dat je een volledig open vraag stelt.

Tip #3: Gebruik je budget slim

Check vooraf goed wat het budget is. Is er een bedrag vastgesteld per persoon? Of een totaalbedrag? Vraag even goed na waar de wensen en prioriteiten liggen en stem daar je kostenplaatje op af. Is het budget wat aan de krappe kant? Maar heb je wel de wildste ideeën?

  • Werk met een vast aantal consumptiebonnen per persoon en stel (vooraf!) voor om geld in te leggen wanneer er behoefte is aan meer drankjes.
  • Start het uitje pas op het einde van de middag, zodat je niet een volledige dag hoeft te bekostigen.
  • Zoek slimme combinaties/arrangementen op bij de locatie van de hoofdactiviteit. Je weet dan precies wat je kwijt bent per persoon. Inclusief eten of borrel. Ander bijkomend voordeel is dat alles op dezelfde plek plaatsvindt.

Fundustry-blog3

Tip #4: Voorpret is het halve werk

Warm je collega’s van tevoren op. Geef vooraf één of meerdere hints waarmee je nieuwsgierigheid opwekt. Want: hoe enthousiaster iedereen vooraf al is, hoe beter natuurlijk! Wil je alvast verklappen wat de hoofdactiviteit is? Dan is het leuk om bijvoorbeeld tips te versturen waarmee de deelnemers de activiteit zo goed mogelijk uit kunnen voeren.

Tip #5: Doe aan teambuilding

Teamuitjes zijn vaak een goed moment om je collega’s eens op een andere manier te leren kennen. Het team kan hierdoor dichter bij elkaar gebracht worden, wat de samenwerking op de werkvloer weer zou kunnen verbeteren. Een stukje teambuilding dus! Het leuke is dat je tegenwoordig teambuilding kan verwerken in zo’n personeelsdag, zonder dat het er heel dik bovenop ligt.

Bij Fundustry hebben we bijvoorbeeld het Vind de mol-spel, of Expeditie Robinson. De spellen die gebaseerd zijn op de tv-programma’s zijn razend populair en zijn daarom erg in trek bij teambuildingactiviteiten. Bij een Escape Room komen al snel de kwaliteiten van een team naar boven.

Fundustry-blog1

Hulp nodig?

Of je nou gaat voor actie, creativiteit of gezelligheid, bij Fundustry hebben we voor iedere gelegenheid en iedere wens een activiteit. Zoek je nog een leuke activiteit? Of een compleet arrangement inclusief borrel of diner? Kijk dan eens bij de activiteiten van Fundustry.nl.


  1. #Bedrijf promoten
  2. #Bedrijfsuitje

De vetste uitjes organiseer je met Fundustry Events. Vrijgezellenfeest, bedrijfsuitje, kinderfeestje of familiedag? Met 8 locaties en talloze activiteiten maken we van elk uitje een spetterende dag!
Fundustry

De vetste uitjes organiseer je met Fundustry Events. Vrijgezellenfeest, bedrijfsuitje, kinderfeestje of familiedag? Met 8 locaties en talloze activiteiten maken we van elk uitje een spetterende dag!

Lees meer van Fundustry

Nieuwsbrief
Blijf op de hoogte en schrijf je in voor onze nieuwsbrief.