Luka_header

Fotograaf Luka van der Cruyssen: "Mijn stijl is vooral een vorm van experimenteren'

woensdag 12 augustus 2020

Luka van der Cruyssen uit Gent was in juli 2020 de winnaar van de maandelijkse #laatzienwiejebent-contest bij Drukwerkdeal.nl. Naast eeuwige roem ging Luka ervandoor met een stoere hoodie met eigen opdruk. Het winnende design: een bijzondere vlag die Luka bij ons liet drukken. In dit interview vertelt ze over het idee achter de vlag, haar werk als fotograaf en de voorliefde voor experimenteren. Wil je ook kans maken op zo'n gave hoodie? Plaats je drukwerk op Facebook, Twitter of Insta met #laatzienwiejebent en win! Check hier de spelregels.

Hi Luka! Gefeliciteerd met je overwinnig! Vertel eens iets over jezelf? Wie ben je en wat doe je precies?

Mijn naam is Luka Van der Cruyssen en ik ben 19 jaar. Ik studeer momenteel fotografie in Antwerpen, met als bijvakken grafisch ontwerp, video en 3D. Mijn grootste passie is het fotograferen van mensen, maar ik vind het ook geweldig om abstracte foto’s te maken. Met deze abstracte stijl ga ik op zoek naar de grenzen van fotografie, wat vaak resulteert in heel grafisch of minimalistisch werk.

Luka_insta

Waarom heb je deze vlag laten drukken? Waar kwam het idee vandaan?

In een wereld als vandaag waar bijna alles digitaal te doen is, vind ik het nog altijd fantastisch om mijn werk geprint te zien! Het geeft foto’s of illustraties een extra structuur en dynamiek die niet te evenaren is op een computerscherm. Deze vlag maakt deel uit van een grafische publicatie die volledig draait rond de suggestiviteit van beeld en transparantie. Het idee achter de vlag is dat, wanneer deze wappert in de wind, de cirkelvormige figuur telkens een andere vorm aanneemt. Door deze vervorming is de vlag dan ook op geen enkel moment van de dag hetzelfde, vanwaar je hem ook bekijkt.

Je hebt een unieke stijl in je fotografie en je design. Waar vind je inspiratie?

Bedankt! Ik haal mijn inspiratie vooral uit mijn omgeving. Kleur en schaduwen spreken mij heel erg aan, dus als ik ergens rondloop ga ik altijd op zoek naar interessante kleurencombinaties of lichtsituaties.

Voor mijn grafische designs werk ik heel graag met veel en felle kleuren, op die manier springen ze direct in het oog en stralen ze vaak iets vrolijks of positiefs uit.

Ook haal ik heel veel inspiratie uit fotoboeken. Ik doe niets liever dan kringloopwinkels afzoeken naar mooie oude boeken van onbekende (en soms als ik geluk heb ook eens enkele bekendere) fotografen.

Maar mijn stijl is vooral ook een vorm van experimenteren, vaak is het een proces van trial and error en weet ik nooit echt op voorhand hoe het resultaat er uiteindelijk uit zal zien.

En? Heb je al leuke reacties gehad?

Ja, toch wel! Heel wat mensen zijn fan van de blauwe vlag, al hebben de meesten hem nog nooit in het echt gezien. Er zijn namelijk maar drie exemplaren van geprint, een echt collectors item dus ;)

Check hier het winnende design van Luka.


  1. #Laatzienwiejebent
  2. #Klanten
  3. #Fotografie
  4. #Vlaggendoek

Drukwerkdeal.nl

Jouw one-stop shop voor drukwerk, reclamematerialen, werkkleding en relatiegeschenken. Het ruimste assortiment van NL, precies zoals jij het hebben wil.

Lees meer van Drukwerkdeal.nl

Nieuwsbrief
Blijf op de hoogte en schrijf je in voor onze nieuwsbrief.