Kantoor Dynteq-secondary

Dynteq: van betonnen F-16-shelter naar inspirerende kantoorinrichting

donderdag 19 juli 2018

Hoe bouw je een betonnen bunker met muren van 1,2 meter dik om tot een super inspirerend kantoor? Het klinkt als een onmogelijke opgave. Na het lezen van dit interview met Rob Lenferink, partner en managing director bij Dynteq, weet jij precies wat er nodig is om jouw kantoor te transformeren naar een oase van inspiratie.

“Inspiratie genoeg! We hebben de historie van het pand zoveel mogelijk intact gelaten. Daarom zie je de originele belijning nog. En er ligt een enorme stalen deur in de vloer”.

Dag Rob, voordat we het over jullie pand gaan hebben: wie zijn jullie eigenlijk en wat doen jullie precies?

Wij zijn Dynteq, een industrieel ontwerpbureau. Van idee tot aan productie. Samen met onze opdrachtgevers ontwikkelen wij industriële producten, professionele apparaten, machines en voertuigen. Van carvende bakfietsen tot een elektrische onderzeeër.

Jullie maken bijzondere dingen dus. Daar hoort een bijzonder pand bij. Jullie kantoor ziet er fantastisch uit, wat is het voor een gebouw?

Ons kantoor is gevestigd in een voormalige F-16-shelter, gevestigd op de Technology Base Twente in Enschede. Beter bekend als Vliegveld Twente. Betonnen muren van 1,2 meter dik! 2 (Large) We hebben dit duurzaam getransformeerd naar een kantoor en werkplaats. Achter een enorme glazen gevel hebben we open en transparante werkplekken gecreëerd. Daarnaast hebben we een ruimte voor het maken en testen van allerlei modellen en prototypes. Kantoor Dynteq-blog-3 Aan het plafond hangt een grote verdiepingsvloer, met kantoor en overlegruimte. We zijn volledig elektrisch, met warmtepompen en energiezuinige ventilatie, LED-verlichting, en zelfvoorzienend door zonnepanelen.

Waar heb de inspiratie vandaan gehaald?

Inspiratie genoeg! We hebben de historie van het pand zoveel mogelijk intact gelaten. Daarom zie je de originele belijning nog. En er ligt een enorme stalen deur in de vloer. Wanneer je naar buiten kijkt, zie je ongerepte natuur. Die natuur halen we naar binnen door bijvoorbeeld veel hout terug te laten komen in ons meubilair. En dat hebben we weer afgezet tegen moderne installatietechnieken en nieuwe technologieën. Kantoor Dynteq-blog-1

Het resultaat is verbluffend. Hoe hebben jullie het aangepakt om dit pand zo’n creatieve look te geven?

We hebben samengewerkt met een interieurarchitecte. Die heeft al onze ideeën samengevoegd in een totaalontwerp. Vervolgens hebben onze engineers en designer zelf alle meubels ontworpen, gefreesd en inelkaar gezet. De creatieve look die je ervaart is oprecht het DNA van Dynteq.

Welke rol speelt print bij de aankleding van het kantoor?

Het is een perfecte manier om onze ontwerpen te tonen! We werken heel visueel en tastbaar tijdens het ontwikkelen van een product. Daarom hangen de wanden vol met ideeën, schetsen, ontwerpen en gerealiseerde producten. Een heuse wall-of-fame vol prijswinnende ontwerpen.

Print komt niet alleen terug bij de aankleding van het kantoor. Ook in veel presentatieborden waarmee we onze concepten en ontwerpen aan onze opdrachtgevers presenteren.

06-Lookbook-featured

Hoe helpt een fijn aangekleed kantoor jou en je collega’s in het dagelijks werk?

Inspiratie en ruimte om te ontwikkelen zijn erg belangrijk in ons werk. Ons pand biedt die ruimte, samen met het complete terrein van Technology Base, waar veel getest en gepionierd wordt. En we hebben natuurlijk ook een ruimte ingericht waar we kunnen ontspannen.

Hoe draagt de aankleding van het kantoor bij aan je merkwaarde?

Ontzettend veel. Nieuwe opdrachtgevers die ons pand binnenstappen voelen direct wie wij zijn en hoe wij werken. Opdrachtgevers komen vaak en graag bij ons, omdat je hier die sfeer van vernieuwing en productinnovatie ervaart.Robin Bosch

Tekstschrijver bij Drukwerkdeal.nl en is niet te beroerd om af en toe voor de camera te verschijnen!

Lees meer van Robin Bosch

Nieuwsbrief
Blijf op de hoogte en schrijf je in voor onze nieuwsbrief.