kantoorpoll_secondary

Verrassend: hoe blij word jij van je kantoor?

woensdag 11 juli 2018

Het is je misschien niet ontgaan: wij bij Drukwerkdeal.nl worden blij van mooie kantoren. Kleine kantoren, grote kantoren, relaxte kantoren en ADHD-kantoren. We vinden het allemaal gaaf. Maar hoe gek ben jij eigenlijk van kantoorinrichting? Ben je happy met de manier waarop je kantoor is ingericht? En vind je het belangrijk dat de branding van je bedrijf goed zichtbaar is op je kantoor? Die vragen stelden we een aantal weken geleden aan onze klanten en volgers, op Instagram en andere plekken. De (verrassende) uitslag lees je hieronder. De conclusie geef ik je alvast: werk aan de winkel voor alle bazen van Nederland. Snel verder lezen, dus!

Okay, voor ik begin. Hebben we je weleens verteld dat Drukwerkdeal.nl eigenlijk de leukste, mondigste en creatiefste klanten heeft? Niet om te paaien, hoor, maar heel serieus. En ik kan het bewijzen, want naar aanleiding van een paar simpele vragen over kantoorinrichting werden we enige tijd geleden overstelpt met leuke, grappige en soms heel betrokken antwoorden. Wat dat allemaal oplevert: vier leuke cijfers over Nederlanders en hun kantoren. En die delen we graag met je!

Nederlanders en hun kantoor in vier cijfers

1. 61% procent is niet happy met de manier waarop hun kantoor is ingericht

Of je het nu leuk vindt of niet: je kantoor is toch de plek waar je zo’n uur of acht per dag doorbrengt. Je ziet de kantine vaker dan de eettafel thuis; je collega’s in de vergaderruimte vaker dan je vrienden in de kroeg. Best choquerend dus om te zien dat 61% van onze klanten eigenlijk niet happy is met de manier waarop hun kantoor eruit ziet. Een paar reacties van onze volgers:

“We zijn een creatieve afdeling, maar dat kan je niet zien aan onze werkplekken.”

“Ik wil zelf mijn creatieve invulling geven aan ruimtes en werkplekken.”

“Wij werken op de communicatie en marketingafdeling, en het is niet bepaald een inspirerende omgeving. Het hoeft niet een kermisafdeling te worden, maar wit met vieze vlekken is wel heel saai.”

348-poll-kantooraankleding-cijfers-1

2. 66% procent vindt dat de branding van hun bedrijf onvoldoende zichtbaar is op kantoor.

Branding is echt niet iets dat je alleen naar buiten toe doet. Integendeel: het gaat er vooral om je collega’s en je medewerkers te overtuigen van waar je als bedrijf voor staat, elke dag weer. Je kantooraankleding is daarvoor de perfecte tool. Een logo aan de muur, de gezamenlijke missie in de kantine, motiverende quotes op de vloer: allemaal vormen van (bijna) gratis reclame. Een kans die door werkgevers van Nederland best wel gemist wordt, zo blijkt. Zonde!

3. 73% vindt het belangrijk dat de branding van hun bedrijf goed zichtbaar is op kantoor.

Bazen van Nederland: let op. Niet alleen is branding op je kantoor belangrijk voor het verkopen van je visie; je medewerkers hebben er ook echt behoefte aan. Goede kantoorinrichting is een (hopelijk inspirerende) reminder voor waarom zo’n medewerker elke ochtend voor dag en dauw opstaat om aan de slag te gaan. Op de vraag: “Als er één ding is wat je zou veranderen aan je kantoor, wat zou dat zijn?” kwam het antwoord ‘de branding’ er het meest uitrollen. Pak die kans!

348-poll-kantooraankleding-cijfers-2-3

4. Voor 82% draagt de inrichting van hun kantoor bij aan hun werkplezier.

Misschien niet verrassend met zo’n respons, maar zeker goed om even te benoemen: 82% van de Nederlanders wordt gewoon blijer van een mooi kantoor. En of je nu salesdirecteur bent, koffiedame of IT-er: als je happy bent werk je harder, doe je een stapje meer voor je collega’s en ben je 100% meer betrokken bij de toko. Win-win-win!

348-poll-kantooraankleding-cijfers-4

Werk jij op een kantoor dat wel een beetje beter kan? Geen nood. Met een paar kleine ingrepen en een bescheiden budget kun je een heel eind komen. Praat erover met je collega’s, mail dit artikel naar je baas, maar vooral: ga direct aan de slag. Het leven is te kort voor saaie kantoren! In ons gratis inspiratieboek geven we je alvast een aantal voorbeelden om je op gang te helpen.

Ons advies: direct downloaden. Word je meteen een beetje happier van!


  1. #Kantooraankleding
  2. #Klantonderzoek
  3. #Interior design

Drukwerkdeal.nl

Jouw one-stop shop voor drukwerk, reclamematerialen, werkkleding en relatiegeschenken. Het ruimste assortiment van NL, precies zoals jij het hebben wil.

Lees meer van Drukwerkdeal.nl

Klantenservice
Nieuwsbrief
Blijf op de hoogte en schrijf je in voor onze nieuwsbrief.