12-instagram-accounts-secondary

Tank inspiratie bij deze 12 Instagram accounts

zondag 7 augustus 2016

Creativiteit. Best belangrijk, en toch kun je het niet vastpakken. Het is onmisbaar, en toch kun je er geen prijskaartje aan hangen. Iedereen wil het, en toch heb je er nooit genoeg van. Laat staan in de vorm van een oneindige stroom waar je oneindig uit kunt putten. Zoals een bruine beer maar met zijn poot door een beekje vol glibberende forellen hoeft te slaan. In dit blog helpen we je een eindje op weg met originele Instagram accounts.

Creativiteit tap je uit hetzelfde vaatje waar je inspiratie vandaan haalt. Ze zijn de belangrijkste gereedschappen voor iedereen die iets maakt wat eerder nog niet bestond. Voor iedereen die iets creëert. Ook al maak je een folder voor een administratiekantoor of een visitekaartje voor een begrafenisondernemer: zonder je gereedschappen kun je niet. Een timmerman bouwt toch ook geen kast zonder hamer en duimstok?

Slijp je creativiteit scherp en tank wat inspiratie bij met deze 12 Instagram accounts. Is jouw eigen Instagram-account ook een fontein van ideeën, of volg je zelf nog andere opvallende accounts? Deel het met ons in de comments!

1. Feridun Akgüngör

https://www.instagram.com/p/5kgZ1Xx1Cb/ …is meester in het minimale. Less is more is niet voor niets zijn lijfspreuk. En dat spat van je scherm af zodra je zijn Instagram account bekijkt.

2. Jon Contino

https://www.instagram.com/p/4URPuESWEl/ Deze ras New Yorker houdt van tekst, beeld en de combinatie daarvan. Dat zie je in al zijn ontwerpen terug en de toepassingen waarin ze gebruikt worden. Klassiek Amerikaans en helemaal van deze tijd.

3. Nick Deakin

https://www.instagram.com/p/59JQzmTK3M/ Superbritse onafhankelijke ontwerper. Het is de combinatie van zijn neusje voor schijnbaar simpele jaren ’70 esthetiek en Engelse humor die hem onweerstaanbaar maakt.

4. Juan Carlos Pagan

https://www.instagram.com/p/5znjUWIflc/ Deze art director met een neusje voor typografie blaast je omver met felle kleuren en verrassend gebruik van letters op zijn feed. Zijn werk lijkt uit omgesmolten lolly’s en magisch eenhoornstof te bestaan.

5. Jessie Bearden

https://www.instagram.com/p/znoeMVCs6h/ Kunst is overall om je heen, je hoeft het alleen maar te zien. En Jessie Bearden ontgaat niets. De art director weet overal mooie plaatjes uit te persen. Of het nou een doos met ontbijtgranen is of een bagel met maanzaad.

6. Dudi Ben Simon

https://www.instagram.com/p/5EfdzzJVe-/ …is een fotograaf uit Tel Aviv die alledaagse zaken combineert tot opmerkelijke beelden. Zijn Instagram-feed leest als een dagboek van zijn fantasie.

7. Rei Inamoto

https://www.instagram.com/p/4308mLqy4P/ …werkt als Chief Creative Officer bij AKQA. Een Japans bureau voor ideeën en innovatie. Zijn taak: dingen maken die nuttig, bruikbaar en begeerlijk zijn. Zijn Instagram feed bewijst dat hij daar een oogje voor heeft.

8. Ale Paul

https://www.instagram.com/p/6DAzxHNNIt/ De Argentijn houdt van lettertypes en eten. Maar vooral van lettertypes. Hij heeft er tientallen ontworpen, en op zijn foto’s zie je daar prachtige toepassingen van.

9. Tanaka Tatsuya

https://www.instagram.com/p/6BKygiKr1t/ Laat de kleine wereld juist enorm lijken. Door kleine poppetjes bij alledaagse producten te plaatsen laat hij je de wereld op miniatuurniveau zien.

10. Bart Aalbers

https://www.instagram.com/p/4HXALfGLs5/ Rechtstreeks uit Rotterdam: Bart Aalbers. Een Illustrator die dagelijks zijn mooiste designs met je deelt. Zijn stijl lijkt simpel, maar is ondoorgrondelijk origineel en tovert elke keer een glimlach op je gezicht.

11. VSCO

https://www.instagram.com/p/592am6uJQb/ Dit is een bedrijf dat filters maakt om digitale foto’s meer op klassieke foto’s te laten lijken. De beste voorbeelden daarvan zie je bij het bedrijf op Instagram. Niet door het bedrijf zelf gemaakt, maar door volgers zelf.

12. Bonus: Flop & Cas!

https://www.instagram.com/p/5-OpAbLF0B/ Na een lange dag werken, tussen twee stressvolle klussen door of gewoon even in een dood moment. Dan wil je even ontspannen. En gewoon schattige dingen zien. Zoals de konijntjes Flop en Cas. Verzeker je van een regelmatige shot schattigheid en volg hun feed.

Niet vergeten: Drukwerkdeal.nl!

https://www.instagram.com/p/49FVWbi3mP/ Natuurlijk zitten wij ook op Instagram. Op ons kanaal geven we je een kijkje achter de schermen, en kun je meedoen aan leuke acties. Waar wacht je nog op, volgen!


  1. #Inspiratie
  2. #Design
  3. #Instagram

Jan Jaap Holdijk

Knalt dagelijks keiharde copy uit zijn toetsenbord. Produceert rotsvaste content. En creëert concepten die grijpen, voor Drukwerkdeal.nl.

Lees meer van Jan Jaap Holdijk

Nieuwsbrief
Blijf op de hoogte en schrijf je in voor onze nieuwsbrief.