Printhack17 secondary

#Printhack: Maak je eigen tafeletiquettecheatsheettafelkleed

maandag 23 oktober 2017

Schiet jij ook altijd in de stress zodra jij het woord ‘kerstdiner’ hoort? Weet je ook niet welk mesje voor de boter is en uit welk glas je je water moet drinken als je aan een mooi gedekte kersttafel zit? Dan hebben wij de oplossing voor jou! Want met deze printhack is er geen nood aan de man en kom je smooth je kerstdiner door zonder voor schut te staan tegenover je schoonfamilie. Maak kennis met het tafeletiquettecheatsheettafelkleed!

Wat heb je nodig?

Printhack11 featured Heel simpel: een eettafel, een spandoek van vlaggendoek, haakjes om je spandoek vast te klikken aan de tafel en een ontwerp voor je tafelkleed. Je kan natuurlijk ook ons gratis template gebruiken.

Hoe werkt het

Printhack17 featured Download ons gratis template of maak zelf een mooi ontwerp. Zorg dat je daarop goed let op de schikking van het bestek en servies. Kleed het ontwerp verder aan volgens jouw smaak. Hou het strak en understated, of ga juist lekker los met franjes en knetterende kerstkleuren. Jouw feestje, jouw tafelkleed.

Tafeletiquette voor pro’s

Naast de tafelschikking zijn er natuurlijk nog een aantal andere regels die horen bij de betere tafeletiquette. Wist je bijvoorbeeld dat je niet elk glas wijn hoeft leeg te drinken bij diners waar je bij elke gang een andere wijn krijgt? En dat het gebruikelijk is om een klein cadeautje voor de gastvrouw mee te nemen, zolang het niet iets is wat ze gelijk op dezelfde avond hoeft te gebruiken? Het kan namelijk ongemakkelijk zijn voor zowel gast als gastvrouw wanneer zij eerst een kwartier in de keuken steeltjes van bloemen af moet snijden.

Vergeet vooral niet dat eten en kerst vooral een gezellig samenzijn is. Het is oké als je kalkoen niet helemaal gelukt is. Of als die ene oom weer eens te diep in het glaasje heeft gekeken. Laat het los en neem wat tijd voor jezelf.

Vind je een spandoek wat te veel van het goede? Geen probleem, wij hebben ook placemats waar je een tafeletiquettecheatsheetplacemat van kan maken. Moeilijke tafelschikking hoef je niet te leren, die spiek je gewoon van de tafel!


  1. #Printhacks
  2. #Placemats

Losanne van het Ende

Marketing stagiaire die ook graag een kijkje in andere keukens neemt. Schrijft graag, houdt van series en je kan haar wakker maken voor pannenkoeken.

Lees meer van Losanne van het Ende

Nieuwsbrief
Blijf op de hoogte en schrijf je in voor onze nieuwsbrief.