secondary Pantone-kleuren

Pantone update: 294 nieuwe kleuren, meer Adobe, meer awesome!

donderdag 12 december 2019

Pantone heeft de regenboog een beetje groter gemaakt: de wereldwijde kleurautoriteit voegt 294 nieuwe PMS-kleuren toe aan haar kleurwaaier. Kleurmengers, ontwerpers en drukkers kunnen hun hart ophalen met deze toevoegingen. Want de nieuwe kleuren passen helemaal bij de trends van tegenwoordig en je past ze uitstekend toe in verschillende media.

Perfect voor digitaal, print en andere materialen

Een belangrijk kenmerk van de nieuwe kleuren is een naadloze overgang tussen digitale en fysieke middelen. Dat maakt het voor vormgevers en marketeers makkelijker om eenheid in al hun media aan te brengen. Pantone werkt samen met Adobe om de vernieuwde kleurbibliotheken direct aan te bieden in de nieuwste versies van Photoshop, InDesign en Illustrator. Een nieuwe Pantone Extension voor Adobe Creative Cloud geeft gebruikers de mogelijkheid om CMYK, RGB en Hex-kleuren op te zoeken en eenvoudig om te zetten naar PMS- en FHI(Fashion, Home + Interiors)-kleuren.

Nieuwe kleurpaletten

featured Pantone-kleuren En de kleuren waarmee Pantone dat doet, zijn hipper dan ooit. Pantone voegde voornamelijk nieuwe neutralen, bruin, grijs, grijs, marine en zwarten toe, maar nieuwe lavendel, oranje, paarse en gele kleuren en nog vele anderen fleuren het geheel op. Pantone heeft de tekenaar Carly Monardo gevraagd om op basis van de nieuwe kleurenpaletten samen te stellen. Daarmee heeft zij deze kleurrijke stripfiguren bedacht.

De Pantone kleurwaaier: nu nog dikker!

Trendy kleuren die dicht bij moderne toepassingen liggen. De meest accurate kleurweergave. En een eenvoudige manier om je digitale kleuren om te zetten naar fysieke kleuren (en andersom) met de Pantone Extension voor Adobe. Drie verbeteringen die deze update van Pantones kleursysteem onmisbaar maken!

De standaard Pantone-waaier wordt met deze nieuwe toevoegingen een stukje dikker. Het totaal komt nu op iets meer dan 2100 kleuren. De Pantone-waaier die je nu bestelt bij Drukwerkdeal.nl is al uitgebreid met deze nieuwe kleuren, zodat jij helemaal up to date aan het nieuwe jaar kunt beginnen!


  1. #Pantone

Jan Jaap Holdijk

Knalt dagelijks keiharde copy uit zijn toetsenbord. Produceert rotsvaste content. En creëert concepten die grijpen, voor Drukwerkdeal.nl.

Lees meer van Jan Jaap Holdijk

Nieuwsbrief
Blijf op de hoogte en schrijf je in voor onze nieuwsbrief.