8 onmisbare sites voor gratis After Effects-inspiratie!

8 onmisbare sites voor gratis After Effects-inspiratie!

donderdag 8 april 2021

Waar je video’s vaak monteert in Premiere Pro, duik je in After Effects voor de vloeiende overgangen, toffe effecten en pakkende intro’s. Al maak je zelf het liefst alles from scratch, er zitten maar 24 uur in een dag en de druk ligt vaak hoog als je met bewegend beeld werkt. Daarom delen onze eigen videoproducers hier hun favoriete websites voor inspiratie, hacks & slimme plug-ins.

8 onmisbare sites voor gratis After Effects-inspiratie!

1. No Film School

Lees je één van de blogs van No Film School, dan betrap je jezelf er ongetwijfeld op dat je zo een halfuur verder bent. Deze website is een vrolijke mix van actualiteiten, hacks, interviews en uitleg over bepaalde thema’s (zoals method writing en bottle episodes). Leest lekker weg en je leert er stiekem ook nog van! Ook tof: hun podcast over carrières in de filmindustrie.

2. Rocketstock by Shutterstock

Waar designers Shutterstock vooral kennen van de duizelingwekkend grote beeldbank, bieden ze veel meer dan dat: met Rocketstock kom je namelijk een heel eind met assets en templates voor After Effects! Hoewel het grootste gedeelte hiervan betaald is, kun je voor een heleboel templates terecht in de Freebies-sectie. Hier download je texturen, transitions en andere elementen voor toffe video’s. Van explosies tot tekstanimaties: jij bent wel even zoet.

8 onmisbare sites voor gratis After Effects-inspiratie!

3. Greyscalegorilla

Greyscalegorilla zegt niet voor niets “Let’s make 3D make sense”. Het is dé plek voor (gratis) Cinema 4D-tutorials. Cinema 4D is een 3D-plugin van After Effects en een losstaand programma. Eigenlijk een must voor motion designers! Daarnaast kun je hier terecht voor vette tutorials om nog meer te kunnen doen met 3D in je beeld.

4. Video Copilot

“Andrew Kramer, wow. Dat is de Founding Father of animation!” aldus onze eigen videoproducer Max. Met Video Copilot deelt de grondlegger van modern animeren zijn tips en tricks met starters én professionals. De focus ligt voornamelijk op 3D – zo hebben ze een plug-in gemaakt waarmee je 3D-modellen kunt importeren in After Effects. Aanrader: download zeker de gratis FX Console workflow plug-in, die werkt zoals op je iMac of MacBook (appeltje + spatie), om snel alle effecten intern op te zoeken in After Effects.

8 onmisbare sites voor gratis After Effects-inspiratie!

5. PremiumBeat by Shutterstock

Ook voor muziek kun je (betaald) terecht bij Shutterstock met PremiumBeats. Maar waarom deze in ons favorietenlijstje staat komt door het blog! Hier schrijven ze in detail over specifieke onderwerpen, zoals motion capturen en hoe je effecten zoals een ‘conference call glitch’ inzet in After Effects.

6. Behance.net

Vergeet Pinterest en Instagram: op Behance.net vind je een volledig aanbod volgepompt met portfolio’s van andere creatievelingen. Kies je thema, zoals ‘3D art’ of ‘beweging’, en scrol door een aangepaste feed met dingen die je tof vindt. Behance is geschikt voor elke vorm van design, maar ook als je After Effects gebruikt kun je hier flink wat inspiratie vandaan halen! Vaak delen de eigenaren ook het verhaal erachter, zodat je meer ziet dan alleen het eindresultaat.

8 onmisbare sites voor gratis After Effects-inspiratie!

7. Envatotuts+

Om je skills te verbreden ben je bij Envatotuts+ aan het juiste adres. Helemaal ingericht op tutorials kun je niet alleen meer leren over After Effects, maar bijvoorbeeld ook hoe je dingen toepast in Premiere Pro of de beste video’s maakt voor Instagram en Tiktok. Naast een gigantisch aantal how-to’s vind je er ook coole templates van de community. Een videobrochure maken, Insta-titels maken en logo’s animeren: je leert ’t hier.

8. Motionstacks.

Ben je een motiondesigner met een krap budget en heb je kleine elementjes nodig voor in je werk? Motionstacks. heeft alle gratis templates die je nodig hebt. Je vindt er titelanimaties, infographic-onderdelen, bewegende illustraties, iconen, achtergronden en andere freebies. Zo pimp je moeiteloos je werk!

Hoe laat jij je inspireren als je werkt met After Effects?

Bekijk hier de 28 beste websites voor gratis iconen.


  1. #Video
  2. #Tips
  3. #Design

Online marketeer
Marlijn van Ingen

Online marketeer bij Drukwerkdeal.nl

Lees meer van Marlijn van Ingen

Klantenservice
Nieuwsbrief
Blijf op de hoogte en schrijf je in voor onze nieuwsbrief.