• Altijd de beste deal!
  • Snel, sneller, snelst!
  • Al meer dan 15 jaar superbetrouwbaar
  • Gewoon goed gedrukt
  • Alles waar inkt op kan
  • Geen gedoe
  • kiyoh score9.1 kiyoh 745 reviews
Fails-Kerstkaarten-secondary

Kerstkaartfails: deze 9 kerstkaarten vind je liever niet op je mat…

donderdag 7 november 2019

Je kan geen kalender openslaan, of het staat er aan het eind van ieder jaar weer in: kerst. Allemaal leuk en aardig, maar om ieder jaar weer met een opvallende zakelijke kerstkaart te komen, wordt een steeds grotere uitdaging. In dit blog brengen we een ode aan de mensen die het in ieder geval probeerden…en vreselijk faalden.

1. Feestelijke/vreselijke faceswap

Fails-Kerstkaarten 1 De lijn tussen feestelijk en vreselijk is dun. En die lijn wordt in deze kerstfoto keihard overschreden. Van deze kerstkaart heb je nog tot en met de volgende feestdagen nachtmerries.

2. Vier het met je favoriete kerstkind!

Fails-Kerstkaarten 2 Veel mensen staan met kerst stil bij de geboorte van een voor hen nogal belangrijk figuur. Dat doen deze mensen ook, maar dan bij hun persoonlijke redder: de (destijds) gloednieuwe Macintosh.

3. Kerstspanning

Fails-Kerstkaarten 3 Ik kan me nog goed de angst herinneren die ik voelde wanneer Sinterklaas bij ons op school kwam. Had hij echt een groot boek waarin hij nauwkeurig bijhield welke blauwe plekken ik mijn kleine zusjes allemaal bezorgde? Zou ik dan echt in de zak mee moeten naar Spanje? Maar goed, welke angsten ik ook uitstond: ik had mijn blaas compleet onder controle. Dat kunnen we van deze jongeman niet zeggen.

4. Kom maar op schoot

Fails-Kerstkaarten 4 Honden- of kattenmens? Ik ben het beide. Zolang ze maar niet hoger zijn dan m’n knie. Van die honden die mij recht in de ogen kunnen kijken zonder dat ik gehurkt zit, krijg ik het toch een beetje benauwd. Dus je kan je voorstellen dat de exemplaren op deze kaart brandstof zijn voor flink wat ongemak. Gaaf gedaan, maar ook een beetje verontrustend.

5. De kerstman weet waar je huis woont…

Fails-Kerstkaarten 5 Misschien maak je je wel eens zorgen over wat Google en Facebook allemaal wel niet van je weten. Maar heb je wel eens over de kerstman nagedacht…? Hij kent je bij naam, houdt bij of je wel braaf bent geweest, weet precies welke cadeaus jij in je sok wilt vinden…en hij weet waar je woont. Wat dat betreft vind ik deze kerstkaart een uitstekende weergave van de werkelijkheid.

6. Dresscode: kerstnerd

Fails-Kerstkaarten 7 Ha, leuk: de uitnodiging voor de kerstborrel. Dresscode: een leuke kersttrui. Mooi, komt die vette kersttrui met Darth Vader toch nog eens uit de kast! Normaal gesproken een prima idee. Alleen niet als je bedenkt dat op die gelegenheid een foto voor de bedrijfskerstkaart gemaakt wordt. Die naar alle klanten gaat. En waar jij toch redelijk prominent op staat.

7. Ho-ho-hondjes!

Fails-Kerstkaarten 9 Gezellig, met de hele familie op de foto voor de kerstkaart. Kinderen, kleinkinderen, aanhang, alles erop. Ook de honden? Jazeker, die horen net zo goed bij de familie. Een geweldig idee, totdat die honden op het moment van de foto actief aan familie-uitbreiding gaan werken…

8. Faceplant

Fails-Kerstkaarten 6 Het jongste familielid is altijd de beste aandachtmagneet. Wat hij of zij ook doet, het is allemaal schattig en altijd het bekijken waard. Houd ik mezelf in elk geval voor, wanneer ik de laatste foto’s en filmpjes van mijn jongste onder de neus van mijn collega’s druk. Op een kerstkaart doen ze het in ieder geval goed, zolang ze het zitten maar onder de knie hebben.

9. Rendieren

Fails-Kerstkaarten 8 “Ok jongens, snel idee. We moeten iets met kerst. Wat vinden jullie van rendieren? Ja? Prima, ben ik de kerstman”. Zo moet de brainstorm ongeveer gegaan zijn voor deze kerstkaart. Misschien een leuk idee…maar had HR niet even aan de handrem moeten trekken bij de uitvoering?

Denk je nou: ik wil wel een originele kerstkaart, maar ik wil volgend jaar niet in ditzelfde lijstje staan? Check dan zeker ons blog over handlettering in je kerstkaarten. Of ga aan de slag met luxe papiersoorten waar je gegarandeerd mee opvalt. Lekker persoonlijk en vooral: smaakvol en geschikt voor ieder publiek. Fijne feestdagen!

P.s. Heb je zelf ook een fantastische kerstkaartenfail? Wees niet verlegen en deel hem vooral in de comments. We zijn superbenieuwd!


  1. #Kerst
  2. #Kerstkaarten

Jan Jaap Holdijk

Knalt dagelijks keiharde copy uit zijn toetsenbord. Produceert rotsvaste content. En creëert concepten die grijpen, voor Drukwerkdeal.nl.

Lees meer van Jan Jaap Holdijk

Klantenservice
088-8855222
Telefonisch bereikbaar tot 17:00 uur
Bekijk openingstijden
Nieuwsbrief
Blijf op de hoogte en schrijf je in voor onze nieuwsbrief.