Christmaholic secondary

Hippe kerstkaart ontwerpen? De trends voor 2016 volgens de Christmas blogger

zaterdag 12 november 2016

De feestmaand staat voor de deur, en ondernemend Nederland gaat zo langzamerhand weer op zoek naar de kersttrends 2016. Om je een beetje op weg te helpen met je kerstdecoratie spraken wij met Saskia de Laat van hét blog over alles wat met kerst te maken heeft. Op haar kantoor in een trendy stukje Eindhoven voelden we Saskia aan de tand over alles wat kan en absoluut niet kan in 2016.

Saskia, vertel eens: waar komt je liefde voor kerst vandaan?

Christmaholic secondary

Ik ben in december jarig, dus van oudsher is het voor mij de leukste maand. Ik hou van decoreren, cadeautjes kopen, inpakken. Maar het leukst is eigenlijk is de voorpret, de weken voor kerst. Ik heb lezers die nu al de kerstboom hebben opgezet. Ik hou van kerst, maar de mensen die mijn site bezoeken tenminste zoveel!

Wat zijn de grote trends voor kerst 2016?

Allereerst is er traditioneel kerstrood, dat blijft natuurlijk. Dit jaar kan je dat op twee manieren toepassen: een klassieke manier met goud, donkergroen en traditionele decoraties. Zoals kerst in Amerika en Groot-Brittannië wordt gevierd.

Je kan het ook op een moderne manier aanpakken. Bijvoorbeeld door kerstrood met wit en licht hout te combineren, een beetje een Scandinavische twist. Daar passen houten of kartonnen kerstbomen heel mooi bij.

Andere trends zijn warm en koud. Marsala, een donkerrode kleur, is bijvoorbeeld echt een trendkleur. Oker, oranje en bruin zijn ook kleuren die prima kunnen. Warme kleuren werken prima met trendy decoraties uit allerlei culturen, zoals dromenvangers en Aztecpatronen.

warm

Je kunt ook kiezen voor een winterse look, met veel wit en zilver. Of een combinatie van blauw en Eucalyptusgroen, dat net iets donkerder is dan mintgroen. Zeg maar het Frozen-gevoel. Het belangrijkste is dat je een trend zoekt die bij je huisstijl en merkbeleving past. Zo blijf je ook in het seizoen herkenbaar.

Wat zijn dingen die echt niet meer kunnen deze kerst?

Dat is uiteindelijk heel persoonlijk, maar de piek is wel een beetje passé. Als je toch iets van een blikvanger boven in je boom wil hangen, ga dan voor een ster of een strik, veren of misschien zelfs een tooi.

frozen

Heb je tips voor een kerstpakket of relatiegeschenken?

Doe iets anders dan anders, ook voor je medewerkers! Als je voor food wil gaan, kun je kiezen voor een origineel pakket van bijvoorbeeld Bites We Love of een chocoladeabonnement van Chocstar. Of als je een fles geeft, doe er dan een leuke, gepersonaliseerde wijnverpakking omheen. Een gepersonaliseerde kerstgroet doet het ook altijd goed.

Wat doe je zelf met kerst?

Ontspannen! Het nadeel van ‘van je hobby je werk maken’ is dat je, zeker in de aanloop naar kerst, wat minder tijd hebt om te genieten. De voorpret is er nog wel, maar op een andere manier dan als je niet aan het bloggen bent.

Ga naar de Drukwerkdeal.nl kerstshop

Saskia de Laat is freelance tekstschrijver en eigenaresse van Christmaholic.nl.


  1. #Kerst
  2. #Kerstkaarten
  3. #Relatiegeschenken

Drukwerkdeal.nl

Jouw one-stop shop voor drukwerk, reclamematerialen, werkkleding en relatiegeschenken. Het ruimste assortiment van NL, precies zoals jij het hebben wil.

Lees meer van Drukwerkdeal.nl

Nieuwsbrief
Blijf op de hoogte en schrijf je in voor onze nieuwsbrief.