creatieve-verpakkingen-secondary

Bijna zonde om uit te pakken: 15 supercreatieve verpakkingen

maandag 30 augustus 2021

Met ons dozijn aan nieuwe verpakkingen (bekijk ze hier!) kun je jouw product niet alleen veilig vervoeren en uitstallen, maar heb je ook de kans om te laten zien wie je bent! Hoe je dat doet? Kijk 't af van deze supercreatieve verpakkingen uit Azië...

1. In het moment

Deze verpakking is speciaal ontworpen voor een mindfulness-campagne. Het pop-uplandschap vertelt een boodschap: "leef in het moment en neem waar wat je ziet".

creatieve-verpakkingen-mindmatters moonkit

2. Verder kijken

Het Chinese Maanfestival is een gelegenheid om samen te komen met je vrienden en familie, maancakejes te eten een naar het heelal te staren. Tegenwoordig kijken de feestvierders echter liever naar hun Instagram-feed. Om het moment terug te brengen, zitten deze maancakejes verpakt in een telescoop-achtige doos!

3. Baby

Het sumo-achtige baby'tje op de verpakking laat gelijk zien voor wie het product bedoeld is.

creatieve-verpakkingen-isuneed packhelp

4. HELP!

Los van elkaar zeggen de doosjes niet zo veel, maar als je de puzzel compleet hebt, weet je precies wat het bedrijf doet: je helpen met verpakkingen.

5. Maleisië in een doosje

Voor dit cosmeticamerk wordt de eeuwenoude cultuur van Maleisië gemixt met een modern tintje. Een cadeautje om uit te pakken!

creatieve-verpakkingen-kastje mosimosi

6. Patronen

Deze patronen zijn geïllustreerd door autistische ontwerpers. Een deel van de opbrengst wordt besteed om deze community te steunen.

creatieve-verpakkingen-noodles noten koeien

7. Noedels

Japanse noedels worden altijd verpakt in plastic. Voor Fukura, een bedrijf dat handgemaakte noedels maakt en zo duurzaam mogelijk wilt werken, is dat dus niet ideaal. Welke stap kun je dan zetten om je verpakking toch een beetje duurzaam te maken? Nou, door 'm zó leuk te maken dat consumenten hem in elk geval willen hergebruiken (voordat-ie wordt gerecycled).

8. Notenhuisje

Kniebel, knabbel, knuisje... verpak je noten in een huisje!

9. Origami-koe

Wist je dat origami echt een kunstvorm is? Helemaal als ze ook nog 'ns een verpakking zijn...

10. Uitvouw-kat

Wat lijkt op een simpel kartonnen doosje, ontvouwt zich tot een waar huisdier! Deze creatieve verpakking voor dierenvoer werd huis-aan-huis verspreid. En dat heeft effect: ontvangers deelden dit cadeautje massaal op social media.

creatieve-verpakkingen-kat

11. Rijstmannetjes

Rijst is één van de meest gegeten gewassen ter wereld. Wat je misschien niet beseft, is dat er heel wat noeste arbeid aan vooraf gaat. Om hier aandacht voor te vragen, verpakt deze fabrikant de rijst in vrolijke zakjes. Een eerbetoon aan de anonieme mensen op de rijstvelden!

creatieve-verpakkingen-rijstmannetjes

12. Treinrails

Geef kinderen een doos en ze vermaken zich prima. Helemaal als het speelgoed in de doos gebruikt kan worden samen met de verpakking: uitgevouwen is dit een mooi parcour voor de speelgoedtrein. Slim!

creatieve-verpakkingen-trein gezondeten

13. Gezonde keuze

De kinderen van vandaag maken in de toekomst het verschil in het voedselsysteem. Je kunt ze dus niet vroeg genoeg leren over voedselverspilling en de circulaire economie! Alles van deze verpakking kan dan ook gebruikt worden.

14. Goed voer

Alle microplastics in onze oceanen komen in de vis terecht. En niet alleen wilde vissen eten plastic: ook vissenvoer voor Botje de Goudvis bij jou op de vensterbank bevat plastic. Dit bedrijf verkoopt écht visvoer - wat uiteraard in een kartonnen verpakking komt.

creatieve-verpakkingen-visjes

15. Uitgestrekt

Authentieke noedels worden gemaakt door het deeg meerdere keren uit elkaar te trekken. En laat de verpakking nou precies hetzelfde doen! Nét of je zelf een 'Noodle Master' bent...

creatieve-verpakkingen-uitrek-noodles

Deze briljante designs zijn goed uitgedacht. Heb jij ook bijzondere plannen voor je verpakking? Bekijk hier welke het beste bij jou past!


  1. #Verpakkingen
  2. #Design
  3. #Inspiratie

Drukwerkdeal.nl

Jouw one-stop shop voor drukwerk, reclamematerialen, werkkleding en relatiegeschenken. Het ruimste assortiment van NL, precies zoals jij het hebben wil.

Lees meer van Drukwerkdeal.nl

Nieuwsbrief
Blijf op de hoogte en schrijf je in voor onze nieuwsbrief.