9x een originele menukaart waar jij je vingers bij aflikt

Lonneke Verwoolde plaatste dit bericht in Design

Misschien ligt het aan mij, hoor. Maar vind je niet dat foodstyling en het grafisch ontwerp van veel café’s en restaurants een stuk creatiever kan? Neem nou de menukaarten: treurige bakjes friet met een mistroostig bakje salade, een hopeloos kapsalonnetje. Misschien goed voor 3 uur’s nachts na een gin & tonic of tien, maar kom op. Met wat creativiteit een kleine beetje moeite steek je heel gemakkelijk uit boven de massa.

In dit blog zie je 9x een originele menukaart waar je vingers bij aflikt. De gerechten zien er mooi uit en zijn goed en origineel gefotografeerd of vallen op door smaakvolle typografie of mooie illustraties. Ongelooflijk wat een beetje foodstyling allemaal kan doen! Eten begint met kijken, toch?

Voorbeeld menukaart: Gezellig

bolognaise

Deze menukaarten geven je het gevoel van een gezellig, simpel, home-made foodrestaurant waar je goede en stevige maaltijden mag verwachten.

Voorbeeld menukaart: Luxe

cafecheese

Deze menukaarten stralen luxe en kwaliteit uit: je vind het hier niet erg om een euro extra te betalen voor een gebakje!

Voorbeeld menukaarten: typografie

Typografische menukaarten vallen ook echt op.

menu-asparagus

Bonus! Food styling door McDonalds

Food styling is iets wat je serieus moet nemen. Kijk bijvoorbeeld maar eens hoe McDonalds ervoor zorgt dat de burgers in hun advertentie er zo onweerstaanbaar uitzien.

Dus wil je originele menukaarten drukken? Hopelijk hebben deze voorbeelden je geïnspireerd om er echt iets moois van te maken. Je klanten zullen je dankbaar zijn!