FotosAfdrukken secondary

5 redenen waarom je foto's afdrukken moet

donderdag 22 februari 2018

Foto’s maken is makkelijker dan ooit. Iedereen heeft tegenwoordig een camera op zak in de vorm van een telefoon. Zorg dat die prachtige momenten niet verdwijnen in de cloud maar laat je foto afdrukken voor een herinnering die blijft. In dit blog lees je vijf redenen waarom regelmatig een foto laten afdrukken jou een betere fotograaf maakt én het je interieur verbetert.

1. Je foto’s blijven veilig

Natuurlijk is het handig dat je al je foto’s op je harde schijf kunt opslaan. En nog makkelijker is de cloud: zonder je druk te hoeven maken om opslagruimte klik je door en zijn je kiekjes op ieder moment overal beschikbaar. Toch is niet te garanderen dat je foto’s op deze manier voor de eeuwigheid bewaard blijven. Een harde schijf is ook maar een apparaat dat kapot kan. En ook al heb je tientallen back-ups gemaakt, is het nog maar de vraag of jouw kleinkinderen straks nog overweg kunnen met iets ouderwets als een .jpg. De cloud is misschien veiliger, maar ook niet bedoelt voor de eeuwigheid. Wie belooft je dat de archieven van Google, Apple of Flickr generaties later nog door te bladeren zijn?

FotosAfdrukken featured1 (1)

2. Je maakt mooie herinneringen tastbaar

Ik weet nog goed dat mijn zusjes en ik vroeger naast elkaar op de bank zaten te bladeren door oude fotoalbums. Foto’s waarop wij nog niet te bekennen waren. Foto’s in zwart-wit, foto’s in rare vierkante formaten. Sommige boeken roken naar het vorige huis waar we woonden, anderen naar de zware shag die mijn opa rookte. Ik weet nog precies hoe glad sommige foto’s voelden en hoe raar die ribbelige randjes om hele oude foto’s in mijn kleine vingers prikten. Dat maakt voor mij de herinneringen aan die generaties oude familiekiekjes nog waardevoller.

FotosAfdrukken featured3 (1)

3. Je bekijkt je oude foto’s nog eens

Wanneer ik een foto maak, importeer ik die in Lightroom, bewerk ik hem tot ik hem awesome vindt, en geef hem tot slot een groen labeltje om aan te geven dat ik er klaar mee ben. En dan? Misschien verschijnt de foto nog eens op Instagram. En anders wacht het archief. Daar wachten momenteel 42.893 foto’s tot ik ze weer eens bekijk. Of afdruk. Want de foto afdrukken aan onze muur bekijk ik elke dag. En als er familie of kennissen op bezoek zijn, trek ik de albums uit de kast met afdrukken van mijn beste foto’s van de afgelopen tijd. Sorry familie en kennissen.

FotosAfdrukken featured2 (1)

4. Je wordt er een betere fotograaf van

Foto’s afdrukken betekent selecteren. Dat betekent dat je kritisch moet zijn. Niet iedere #nomnom foto is het waard om afgedrukt te worden. En van een beetje kritiek wordt iedereen beter. Zo leer je het fotografische kaf van het koren te scheiden. Je leert steeds beter wat je een goede foto vindt en wat niet. Je zult merken dat je die kennis als een stemmetje op de achtergrond hoort bij de volgende keren dat je een foto maakt.

FotosAfdrukken featured4 (1)

5. Unieke decoratie voor thuis of op kantoor

Groot je foto afdrukken op hout of je foto afdrukken op canvas is een simpele manier om je interieur uniek te verfraaien. Wie kan er nou zeggen dat hij een echte “Van Dijk/Sjoerdsma/vul je eigen achternaam maar in” aan de muur heeft? Een foto op canvas of een foto op metaal geeft je woning of kantoor een uitstraling die helemaal bij jou past. Daarnaast is je foto laten afdrukken ook gewoon hartstikke tof: je zegt zoveel over jezelf als je iedere gast of klant laat zien wat jij mooi of belangrijk vindt. Een foto afdrukken is daar de simpelste manier voor.

FotosAfdrukken featured5 (1)

Dus misschien heb je die volgende vakantie al geboekt. Of heb je sinds je begon met het lezen van dit artikel vijf #tbt’s gepost op Instagram. Voor je daarmee verder gaat: wanneer heb je voor het laatst je foto’s van vorig jaar bekeken? Van de vakantie drie jaar geleden? Of de babyfoto’s van je kleintje? Laat je foto’s afdrukken en beleef je herinneringen opnieuw.Jan Jaap Holdijk

Knalt dagelijks keiharde copy uit zijn toetsenbord. Produceert rotsvaste content. En creëert concepten die grijpen, voor Drukwerkdeal.nl.

Lees meer van Jan Jaap Holdijk

Nieuwsbrief
Blijf op de hoogte en schrijf je in voor onze nieuwsbrief.